Rigtig lasagne

ShareSave

Den her opskrift stammer helt tilbage fra min tid som enlig ungkarl. Hvor jeg fik opbrugt min kvote af færdigretter. Derfor gik eksperimentet igang med at lave den perfekte lasagne. Et sikkert hit.

Kategori
SværhedsgradØvet
Serveringer2 Serveringer
Pasta
 Lasagneplader
Kødsovs
 500 g Hakket kødsovs 12-15%
 400 g Flådede tomater
 2 spsk. Balsamico
 200 g Champignon
 50 g Røget Bacon
 1 Fed hvidløg
 1 Løg
 1 tsp Cayennepeber
 1 tsp Oregano
 2 spsk. Ekstra Jomfru Olivenolie
 Frisk basilikum
 Salt og peber
Mornay sauce
 50 g Smør
 2 spsk. Mel
 400 ml Mælk
 100 g Parmasanost
 Salt
 Hvid peber
Topping
 Mozzarella, Emmentaler eller cheddar
 Oregano
 Parmasanost
Kødsovs
1

Start med at samle pastadejen. Hæld forsigtig durummelet op i en bjerg og lav en stor fordybning som en vulkan. Her hælder du æg og olie ned i sammen med salt, vend forsigtigt melet ind over æggene indtil at det er en homogen masse.
Da samler du dejen til en kugle og ælter den hurtigt i et par minutter.
Film dejen tæt og lad den hvile på køkkenbordet i minimum en time. Max 12.

Kødsovs
Brun kødet godt af på en pande og skub det til side, så du kan svitse tomat puréen af. Tilsæt balsamico og rør godt rundt i sovsen. Rør de hakkede tomater ud i sovsen og tilsæt resten af ingredienserne, rør rundt og lad det stå ved lav varme.

Bechamelsovs
Smelt smøret i en gryde, hvorefter du røre melet ud i det. Rør i blandingen indtil at det begynder at dufte og svagt tage farve. Derefter røres mælken i lidt ad gangen. Når alt mælken er rørt i vil sovsen tygne, herefter er det en god ide at skrue ned på laveste blus. Rør parmesan osten i lidt ad gangen, husl at rør i bunden da det nemt kan brænde på. Riv en god del af en muskatnød i sovsen sammen med kværnet hvid peber. Nu vil sovsen for alvor dufte af en italiensk bechamel. Smag sovsen til med salt og hvid peber. Tag den af varmen.

Lasagneplader
Del dejen i fire lige store stykker. Når man ruller en dej ud er det vigtigt at huske at en rund kugle typisk giver en rund plade. Så start med at rulle pastaen ud til en kort pølse på erobre drysset med durummel. Med en kagerulle ruller du nu dejen ud til en tynd plade der passer til dit fad. Husk at vende dejen om af og til og hold overfladen dækket med durummel. Når den første plade er færdig dækkes bunden af fadet med en tredjedel kødsovs, hvorefter du forsigtigt ligger pladen henover. Næste lag er bechamel, pasta også videre.

Rækkefølgen på lagene:
Kødsovs
-Pasta-
Mornay sauce
-Pasta-
Kødsovs
-Pasta-
Mornay sauce
Ost

Lasagnen dækkes til slut af med skiveskåret mozzarella og den stilles en en forbarmet ord på 200 grader i 20 min. Lad lasagnen køle af 10 min før den skal spises.
Serveres med frisk salat og et godt italiensk flutes.

Værsgo og velbekomme


ShareSave

Ingredienser

Pasta
 Lasagneplader
Kødsovs
 500 g Hakket kødsovs 12-15%
 400 g Flådede tomater
 2 spsk. Balsamico
 200 g Champignon
 50 g Røget Bacon
 1 Fed hvidløg
 1 Løg
 1 tsp Cayennepeber
 1 tsp Oregano
 2 spsk. Ekstra Jomfru Olivenolie
 Frisk basilikum
 Salt og peber
Mornay sauce
 50 g Smør
 2 spsk. Mel
 400 ml Mælk
 100 g Parmasanost
 Salt
 Hvid peber
Topping
 Mozzarella, Emmentaler eller cheddar
 Oregano
 Parmasanost

FREMGANGSMÅDE

Kødsovs
1

Start med at samle pastadejen. Hæld forsigtig durummelet op i en bjerg og lav en stor fordybning som en vulkan. Her hælder du æg og olie ned i sammen med salt, vend forsigtigt melet ind over æggene indtil at det er en homogen masse.
Da samler du dejen til en kugle og ælter den hurtigt i et par minutter.
Film dejen tæt og lad den hvile på køkkenbordet i minimum en time. Max 12.

Kødsovs
Brun kødet godt af på en pande og skub det til side, så du kan svitse tomat puréen af. Tilsæt balsamico og rør godt rundt i sovsen. Rør de hakkede tomater ud i sovsen og tilsæt resten af ingredienserne, rør rundt og lad det stå ved lav varme.

Bechamelsovs
Smelt smøret i en gryde, hvorefter du røre melet ud i det. Rør i blandingen indtil at det begynder at dufte og svagt tage farve. Derefter røres mælken i lidt ad gangen. Når alt mælken er rørt i vil sovsen tygne, herefter er det en god ide at skrue ned på laveste blus. Rør parmesan osten i lidt ad gangen, husl at rør i bunden da det nemt kan brænde på. Riv en god del af en muskatnød i sovsen sammen med kværnet hvid peber. Nu vil sovsen for alvor dufte af en italiensk bechamel. Smag sovsen til med salt og hvid peber. Tag den af varmen.

Lasagneplader
Del dejen i fire lige store stykker. Når man ruller en dej ud er det vigtigt at huske at en rund kugle typisk giver en rund plade. Så start med at rulle pastaen ud til en kort pølse på erobre drysset med durummel. Med en kagerulle ruller du nu dejen ud til en tynd plade der passer til dit fad. Husk at vende dejen om af og til og hold overfladen dækket med durummel. Når den første plade er færdig dækkes bunden af fadet med en tredjedel kødsovs, hvorefter du forsigtigt ligger pladen henover. Næste lag er bechamel, pasta også videre.

Rækkefølgen på lagene:
Kødsovs
-Pasta-
Mornay sauce
-Pasta-
Kødsovs
-Pasta-
Mornay sauce
Ost

Lasagnen dækkes til slut af med skiveskåret mozzarella og den stilles en en forbarmet ord på 200 grader i 20 min. Lad lasagnen køle af 10 min før den skal spises.
Serveres med frisk salat og et godt italiensk flutes.

Rigtig lasagne